Dino Zoff

Soccer - FIFA World Cup Final 1982 - Italy v West Germany - Santiago Bernabeu StadiumPosle Gaetano Scirea dolazimo do jednog od najboljih golmana u istoriji fudbala, a samim tim i Juventusa. Reč je o legendarnom Dino Zoffu.

Dino Zoff je simbol snage, pouzdanosti i izdržljivosti. U Juventus je stigao 1972. godine kao iskusan golman iz Udinesea kada je imao 30 godina (proteklih 10 godina proveo je u Udineseu, Mantovi i Napoliu), a već je bio osvojio Evropsko prvenstvo 1968. godine i zamalo Svetsko prvenstvo 1970. godine. Zanimljivo je da je baš Juventud jedan od klubova koji su ga odbili kada je imao 14 godina zbog toga što je bio prenizak.

U dresu Juventusa je ostavio zaista dubok trag. Branio je u 476 utakmica u 11 sezona (330 u prvenstvu, nije ni jednu utakmicu propustio) i osvojio je devet trofeja sa klubom. Osvojio je 6 scudetta, 2 Coppe i Kup UEFA-e.

Godine 1983. nakon finala Kupa prvaka protiv Hamburga Zoff je odlučio da okonča dugu i sjajnu karijeru. Ipak, nakon samo 5 sezona Dino Zoff postaje menadžer Juventusa sa kojim je osvojio Kup UEFA-e.

Ostavite komentar

Objavljeno pod Legende Juventusa

Postavi komentar