Gaetano Scirea

thumbPosle Giampiero Boniperti došli smo do jednog od najvoljenijih Juventusovih igrača ikada. On je bio fenomenalan fudbaler, veliki čovek, primer i uzor mnogima. Dovoljno je reći Gaetano Scirea.

Scirea je za Juventus nastupao 14 sezona kao igrač i kratko je radio u menadžmentu kluba. Jedan je od najboljih Italijanskih fudbalera ikada.

Gaetano je zaista dao ogroman doprinos Juventusu. Odigrao je 552 utakmice (rekord koji je kasnije ‘srušio’ samo Alessandro Del Piero), postigao je 32 gola što je odličan učinak za jednog stopera koji je mogao igrati i na poziciji defanzivnog veznog igrača. Ono što je takođe impresivno je to što nikada u karijeri nije dobio crveni karton iako je igrao kao zadnji čovek u odbrani. Scirea je jednostavno bio klasa, čovek koji je postavio kriterijume po kojima su se ostali igrači na njegovoj poziciji ugledali.

Sa Juventusom je osvojio mnoštvo trofeja. Sedam scudetta, dva Kupa Italije, jedan Kup prvaka, jedan Interkontinentalni kup, jedan Evropski superkup, jedan Kup pobednika kupova i jedan Kup UEFA-e. Na Svetskom prvenstvu 1982. godine je bio ključni Italijanski igrač u ekipi Enza Bearzota, a u ekipi je bio sa mnoštvom saigrača iz Juventusa.
Navijači Juventusa će se zauvijek sećati Sciree. Njegovu veličinu i genijalnost znaju i mlađi navijači koji ga nikada nisu gledali.

Sledeća Juventusova legenda bice golman Dino Zoff.

Ostavite komentar

Objavljeno pod Legende Juventusa

Postavi komentar